zeny
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Parížska radnica zamestnávala na vysokých postoch priveľa žien, od štátu preto dostala pokutu

Parížska radnica dostala pokutu 90-tisíc eur za to, že v roku 2018 vo vysokých pozíciách zamestnávala príliš veľa žien. Radnica totiž porušila zákon na zabezpečenie vyváženého zastúpenia mužov a žien. Starostka mesta Anne Hidalgo pokutu na zasadnutí mestskej rady odsúdila s tým, že je nespravodlivá a absurdná.

V roku 2018 na popredné pozície na magistráte vymenovali 11 žien a päť mužov, ktorí predstavovali cez 30 percent, preto ministerstvo pre štátnu službu udelilo radnici pokutu.

Tento zákon pochádza z roku 2013, ktorého cieľom bolo zabezpečiť lepší prístup žien k popredným pozíciám v štátnej službe, vyžaduje, aby malo každé pohlavie pri zamestnaní zastúpenie minimálne 40 percent.

„Áno, musíme podporovať ženy odhodlane a rázne,“ povedala Hidalgo. Starostka dodala, že Francúzsko v tejto otázke „všade stále zaostáva“.

Viac..  ECB hľadá nových členov svojej dozornej rady

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Bojujeme ďalej proti ruskej vojnovej propagande zneužívajúcej športovcov

V Európskom parlamente pokračujú aktivity s cieľom zabrániť propagácii ruského a bieloruského režimu na blížiacich …

Consent choices