europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Europarlament posúdi neohlásené cesty zákonodarcov

Európsky parlament posúdi neohlásené cesty zákonodarcov a právne predpisy, ktoré mohli byť neprimerane ovplyvnené v dôsledku údajného systému peňažných výhod, ktorý rozpútal politickú búrku v Bruseli aj mimo neho. Ako referuje web euronews.com, uviedla to predsedníčka europarlamentu Roberta Metsola.

„Všetko skúmame,“ povedala vo štvrtok popoludní pre spomenutý web. „Skúmame cesty, ktoré boli schválené, skúmame cesty, ktoré neboli deklarované. Pozeráme sa na proces predkladania pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov, harmonogramy, spôsob, akým sa rokuje o uzneseniach,“ dodala.

Vyšetrovanie, ktoré začali belgické úrady, vnieslo svetlo do predchádzajúcej legislatívnej činnosti zákonodarcov vrátane hlasovania zo začiatku decembra, ktoré schválilo liberalizáciu vízového režimu pre Katar a Kuvajt, ako aj poukázalo na celý rad platených návštev viacerých európskych zákonodarcov v oblasti Perzského zálivu.

Takmer mesiac od vypuknutia korupčného škandálu sa Brusel naďalej vyrovnáva s otrasmi spôsobenými nezákonným lobingom, ktorý údajne vedie Katar v spojení so sieťou najmenej štyroch osôb vrátane gréckej europoslankyne Evy Kaili a jej životného partnera Francesca Giorgiho. „Poviem to všetkým poslancom a zamestnancom, že ak uvidia niečo, čo nie je v poriadku, treba niečo povedať a niečo urobiť,“ povedala Metsola.

Viac..  SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

O mam

Odporúčame pozrieť

eurovolby

Zahanbíme sa už piatykrát? Účasť Slovákov v eurovoľbách by mohla prekvapiť

Na Brusel si radi zanadávajú mnohí, no keď treba rozhodnúť, koho tam za Slovensko poslať, …

Consent choices